Makaron z indykiem i szparagami — składniki
- zielone szparagi — 5 szt (100 g),
- mięso z piersi indyka — pół dużej sztuki (150 g),
- makaron pełnoziarnisty — szklanka (70 g),
- oliwa z oliwek — łyżeczka (5 g),
- por — kawałek (50 g),
- czosnek — ząbek.
Makaron z indykiem i szparagami — sposób przygotowania
1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
2. Od szparagów oddzielić części niejadalne, podzielić je na kawałki długości około 4 cm i sparzyć wrzątkiem.
3. Mięso pokroić w podłużne paski.
4. Pora pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy zmiękną, dodać indyka, następnie szparagi oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
5. Danie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10-15 minut.
6. Pod koniec dodać sól z pieprzem, ugotowany makaron i wymieszać.
I gotowe!
Smacznego
Jeśli chcesz, żeby podobne potrawy znalazły się w Twoim jadłospisie, umów konsultację dietetyczną.
Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także diety w chorobach.
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój kontakt: TELEFON
Twój komentarz