Michalina Gamoń
01 Maj

Placuszki marchewkowe

Przepyszna i warzywna propozycja na śniadanie na słodko. Sprawdzi się u każdego niejadka i przeciwnika warzyw. Koniecznie przetestuj ten przepis!

 

Przepyszna propozycja na śniadanie lub deser!❤

 

Placuszki marchewkowe — składniki

  • mąka pszenna pełnoziarnista lub orkiszowa — 4 duże łyżki (50 g),
  • jajko — 1 szt, 
  • jogurt naturalny — pół kubka (75 g),
  • marchewka — 1 sztuka (75 g),
  • proszek do pieczenia — pół łyżeczki (2,5 g),
  • erytrol — łyżeczka (5 g),
  • opcjonalnie cynamon — do smaku.

 

Placuszki marchewkowe — sposób przygotowania

1. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę.

2. Ciasto nakładać łyżką na patelnię i smażyć bez dodatku tłuszczu do zarumieniania.

 

I gotowe! 

Smacznego heart

 

 

Jeśli chcesz, żeby podobne potrawy znalazły się w Twoim jadłospisie, umów konsultację dietetyczną. 

Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także diety w chorobach. 

Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój  kontakt: TELEFON

 

Twój komentarz




POKAŻ