Michalina Gamoń
16 Luty

Owoce granatu — niedoceniane właściwości zdrowotne

Sezon zimowo-wiosenny nie obfituje w dużą różnorodność świeżych owoców. W jadłospisach najczęściej (i zgodnie z gustem danej osoby) pojawiają się banany, pomarańcze, gruszki i jabłka. Warto tę monotematyczność urozmaicić o wciąż niedocenianie, a pyszne i zdrowe granaty. 

 

 

Granat — jakie ma właściwości prozdrowotne? 

❤️zawiera cenne antyoksydanty pomagające utrzymać młody wygląd,

❤️pomaga regulować poziom cholesterolu we krwi,

❤️działa przeciwmiażdżycowo,

❤️łagodzi stany zapalne,

❤️korzystnie wpływa na koncentrację i pamięć,

❤️pomaga w walce z nowotworami,

❤️ułatwia utrzymać odpowiedni poziom nawodnienia organizmu.

Ponadto przepięknie wygląda w posiłkach sprawiając, że jedzenie jest jeszcze przyjemniejsze! 

 

Warto włączyć granaty do codziennego jadłospisu.

 

Twój komentarz




POKAŻ