Michalina Gamoń
29 Wrze

Serniczki z patelni

Okazuje się, że niemal każdego dnia przypada jakieś święto godne obchodzenia. Takie jak np. Dzień Sernika! Z tej okazji prezentuję przepis na pyszne serniczki z patelni. Zobacz, jak je przyrządzić!

 

Serniczki z patelni — składniki

 

  • ser twarogowy, półtłusty — 150 g,
  • budyń waniliowy, proszek — 2 łyżki,
  • jaja — 1 szt,
  • proszek do pieczenia — szczypta,
  • erytrol (lub miód) — łyżeczka. 

 

Serniczki z patelni — jak zrobić?

Przygotowanie serniczków jest wręcz banalnie proste. Z powodzeniem mogą je zrobić nawet dzieci. Wystarczy wszystkie składniki przełożyć do miski i zmiksować na wolnych obrotach. Masa powinna być dosyć gęsta i jednolita. W międzyczasie trzeba dobrze rozgrzać patelnię (najlepiej taką do naleśników). Wykładać ciasto sernikowe za pomocą łyżki i smażyć z obu stron na bardzo małym ogniu. Można także przykryć pokrywką. I tyle! Gotowe.

 

Smacznego heart

 

     

    Jeśli chcesz, by w Twojej diecie znalazły się podobne pyszności — zadzwoń i umów się na konsultację. 

    Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także diety w chorobach. 

    Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój  kontakt: TELEFON

    Twój komentarz




    POKAŻ