Serniczki z patelni — składniki
- ser twarogowy, półtłusty — 150 g,
- budyń waniliowy, proszek — 2 łyżki,
- jaja — 1 szt,
- proszek do pieczenia — szczypta,
- erytrol (lub miód) — łyżeczka.
Serniczki z patelni — jak zrobić?
Przygotowanie serniczków jest wręcz banalnie proste. Z powodzeniem mogą je zrobić nawet dzieci. Wystarczy wszystkie składniki przełożyć do miski i zmiksować na wolnych obrotach. Masa powinna być dosyć gęsta i jednolita. W międzyczasie trzeba dobrze rozgrzać patelnię (najlepiej taką do naleśników). Wykładać ciasto sernikowe za pomocą łyżki i smażyć z obu stron na bardzo małym ogniu. Można także przykryć pokrywką. I tyle! Gotowe.
Smacznego
Jeśli chcesz, by w Twojej diecie znalazły się podobne pyszności — zadzwoń i umów się na konsultację.
Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także diety w chorobach.
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój kontakt: TELEFON
Twój komentarz