Chrupiące nuggetsy z piekarnika — składniki
- mięso z piersi kurczaka — porcja (100 g),
- płatki kukurydziane — szklanka (35 g),
- mąka pszenna pełnoziarnista — łyżeczka (5 g),
- oliwa z oliwek — łyżka (10 g),
- przyprawy: curry, pieprz, papryka słodka, sól — po 1/4 łyżeczki.
Chrupiące nuggetsy z piekarnika — jak zrobić?
1. Mięso z kurczaka pokroić na mniejsze paski.
2. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić.
3. Do kielicha blendera wsypać płatki kukurydziane, mąkę i przyprawy. Całość zmiksować na niezbyt jednolity proszek.
4. Do suchych składników wlać oliwę i paski kurczaka. Całość dokładnie wymieszać tak, by każdy kawałek mięsa pokrył się panierką.
5. Nuggetsy układać na blaszce (najlepiej żeby się nie stykały).
6. Piec około 15-20 minut.
Gotowe!
Jeśli chcesz, by w Twojej diecie znalazły się podobne pyszności — zadzwoń i umów się na konsultację.
Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także diety w chorobach.
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój kontakt: TELEFON
Twój komentarz