Letnie ciasto z owocami — jakie składniki są potrzebne?
mąka pszenna pełnoziarnista — 130 g,
mleko 2% tłuszczu (może być też roślinne) — 2 szklanki (400 g),
miód — 4 duże łyżki (100 g),
jajka — 4 szt (300 g)
mieszanka owoców sezonowych (borówki, truskawki, maliny, jeżyny, porzeczki) — dwie szklanki (300 g).
Jak zrobić proste ciasto z owocami?
Wszystkie składniki, oprócz owoców, trzeba dokładnie ze sobą zmiksować, a następnie przelać do foremki (średnica ok. 26-28 cm). Na wierzch wrzucić owoce. Całość trzeba włożyć na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. I gotowe!
Jeśli chcesz, by w Twojej diecie znalazły się podobne pyszności — zadzwoń i umów się na konsultację.
Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także diety w chorobach.
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój kontakt: TELEFON
Twój komentarz