Michalina Gamoń
07 Kwie

Omlet na papierze ryżowym

Dziś coś zupełnie innego i nietypowego. Papier ryżowy zazwyczaj wykorzystuję do sajgonek lub spring rollsów, ale dziś został bohaterem omletu. Sprawdź koniecznie.

 

Omlet na papierze ryżowym — składniki

  • papier ryżowy — 1 arkusz, 
  • jaja — 2 sztuki,
  • ketchup — łyżeczka,
  • pomidorki koktajlowe — 3 sztuki (60 g),
  • papryka — plaster (30 g),
  • ser feta — plaster (15 g).

 

Omlet na papierze ryżowym — sposób przygotowania

1. Na patelni rozgrzać niewielką ilość wody (dosłownie 1 łyżkę), położyć na nią namoczony wcześniej papier ryżowy. Delikatnie, tak by się nie sklei.

2. Na papier ryżowy ułożony na patelni wylać rozbełtane jaja i równomiernie rozprowadzić. Smażyć przez chwilę, aż do ścięcia białek.

3. Na ścięte białka nałożyć dodatki i całość przykryć przykrywką. Smażyć jeszcze przez minutę.

4. Omleta złożyć na pół. Gotowe!

 

Smacznego! heart

 

 

Jeśli potrzebujesz pomocy dietetyka — zadzwoń i umów się na konsultację. 

Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także diety w chorobach. 

Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój  kontakt: TELEFON

Twój komentarz




POKAŻ