Omlet na papierze ryżowym — składniki
- papier ryżowy — 1 arkusz,
- jaja — 2 sztuki,
- ketchup — łyżeczka,
- pomidorki koktajlowe — 3 sztuki (60 g),
- papryka — plaster (30 g),
- ser feta — plaster (15 g).
Omlet na papierze ryżowym — sposób przygotowania
1. Na patelni rozgrzać niewielką ilość wody (dosłownie 1 łyżkę), położyć na nią namoczony wcześniej papier ryżowy. Delikatnie, tak by się nie sklei.
2. Na papier ryżowy ułożony na patelni wylać rozbełtane jaja i równomiernie rozprowadzić. Smażyć przez chwilę, aż do ścięcia białek.
3. Na ścięte białka nałożyć dodatki i całość przykryć przykrywką. Smażyć jeszcze przez minutę.
4. Omleta złożyć na pół. Gotowe!
Smacznego!
Jeśli potrzebujesz pomocy dietetyka — zadzwoń i umów się na konsultację.
Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także diety w chorobach.
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój kontakt: TELEFON
Twój komentarz