Michalina Gamoń
14 Marz

Szybkie babeczki z marchewką

W ślad za poprzednim przepisem na ciasto marchewkowe dziś wpadają babeczki!

🥕 MARCHEWKOWE BABECZKI 🥕

 

Składniki suche:

✅ szklanka drobno startej marchewki,

✅ szklanka mąki pełnoziarnistej,

✅ 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej,

✅ łyżeczka cynamonu,

✅ 2 łyżki erytolu (lub cukru).

 

Składniki mokre:

✅ 1/4 szklanki oleju,

✅ 3 łyżki mleka,

✅ 2 jajka.

 

🧁 Jak zrobić? 🧁

 

1. W jednej misce mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki, a w drugiej mokre.

2. Do miski z suchymi składnikami dodajemy mokre.

3. Masą wypełniamy foremki i pieczemy babeczki w 180 stopniach przez 20-25 minut.

 

* można dodać także gorzkie kakao 💚

 

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ