Michalina Gamoń
14 Wrze

Letnia i orzeźwiająca sałatka z jabłkami

Przed nami końcówka kalendarzowego lata, zatem to doskonały moment, by jeszcze korzystać z lekkich dań. Wypróbuj przepis na szybką i lekką sałatkę. 

 

Lekko pieprzowa w smaku rukola bardzo dobrze komponuje się z orzeźwiającym smakiem jabłka. Kremowy twaróg uzupełnia całość i sprawia, że ta niepozorna sałatka jest jednocześnie pełnowartościowym i zdrowym posiłkiem. 

 

Sałatka z jabłkiem i rukolą — składniki

  • rukola — garść (20 g),
  • twaróg półtłusty — pół kostki (125 g),
  • jabłko — pół średniej sztuki (100 g),
  • olej sezamowy — 1 łyżka (10 g),
  • pestki dyni — 1 łyżeczka (10 g),
  • erytrol — 1 łyżeczka (do smaku).

 

Sałatka z jabłkiem i rukolą — jak przygotować?

Rukolę umyć, przełożyć na talerz, na wierzchu ułożyć kawałki jabłka i pokruszony twaróg. Całość skropić olejem, posypać erytrolem oraz pestkami dyni.

 

 

 

Lubisz dania w takim stylu? Jeśli potrzebujesz indywidualnie skomponowanej diety, zgodnej z Twoimi smakami, umów się na wizytę. 

Odchudzam dzieci i dorosłych, prowadzę także w chorobach. 

Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój  kontakt: TELEFON

Twój komentarz




POKAŻ