Lekko pieprzowa w smaku rukola bardzo dobrze komponuje się z orzeźwiającym smakiem jabłka. Kremowy twaróg uzupełnia całość i sprawia, że ta niepozorna sałatka jest jednocześnie pełnowartościowym i zdrowym posiłkiem.
Sałatka z jabłkiem i rukolą — składniki
- rukola — garść (20 g),
- twaróg półtłusty — pół kostki (125 g),
- jabłko — pół średniej sztuki (100 g),
- olej sezamowy — 1 łyżka (10 g),
- pestki dyni — 1 łyżeczka (10 g),
- erytrol — 1 łyżeczka (do smaku).
Sałatka z jabłkiem i rukolą — jak przygotować?
Rukolę umyć, przełożyć na talerz, na wierzchu ułożyć kawałki jabłka i pokruszony twaróg. Całość skropić olejem, posypać erytrolem oraz pestkami dyni.
Lubisz dania w takim stylu? Jeśli potrzebujesz indywidualnie skomponowanej diety, zgodnej z Twoimi smakami, umów się na wizytę.
Odchudzam dzieci i dorosłych, prowadzę także w chorobach.
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój kontakt: TELEFON
Twój komentarz