Pieczone warzywa w marynacie miodowo-musztardowej
Składniki:
- papryka — 1 mała sztuka (130 g),
- cebula — 1 średnia sztuka (75 g),
- cukinia — pół sztuki (300 g).
Marynata:
- miód — łyżeczka (12 g),
- musztarda — łyżeczka (10 g),
- keczup — łyżeczka (10 g),
- przyprawy: papryka słodka, sól, pieprz, czosnek granulowany.
Pieczone warzywa w marynacie miodowo-musztardowej — krok po kroku
1. Składniki marynaty dokładnie wymieszać ze sobą.
2. Warzywa pokroić na równe kostki (1 cm x 1 cm).
3. Warzywa przełożyć do miski i dokładnie wymieszać z marynatą. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
4. Warzywa piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut lub grillować do miękkości.
Te i wiele innych przekąsek możesz znaleźć w swoim jadłospisie.
Układam diety na odchudzanie zarówno dla dzieci, jak i dorosłych, a także pomagam w chorobach!
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój kontakt: TELEFON
Twój komentarz