Michalina Gamoń
27 Lip

Pieczone warzywa z miodowym sosem

Przepyszna przekąska lub dodatek do obiadu o znikomej wartości kalorycznej.

 

Pieczone warzywa w marynacie miodowo-musztardowej

Składniki:

  • papryka — 1 mała sztuka (130 g),
  • cebula — 1 średnia sztuka (75 g),
  • cukinia — pół sztuki (300 g).

Marynata:

  • miód — łyżeczka (12 g),
  • musztarda — łyżeczka (10 g),
  • keczup — łyżeczka (10 g),
  • przyprawy: papryka słodka, sól, pieprz, czosnek granulowany. 

 

Pieczone warzywa w marynacie miodowo-musztardowej — krok po kroku

1. Składniki marynaty dokładnie wymieszać ze sobą. 

2. Warzywa pokroić na równe kostki (1 cm x 1 cm).

3.  Warzywa przełożyć do miski i dokładnie wymieszać z marynatą. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. 

4. Warzywa piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut lub grillować do miękkości. 

 

 

Te i wiele innych przekąsek możesz znaleźć w swoim jadłospisie. 

Układam diety na odchudzanie zarówno dla dzieci, jak i dorosłych, a także pomagam w chorobach! 

Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój  kontakt: TELEFON

Twój komentarz




POKAŻ