Sałatka z arbuzem i serem Halloumi z sosem miętowym
Składniki:
- ser Halloumi — 4 plastry (80 g),
- arbuz — 1 duży plaster (200 g),
- mix sałat — 2 garście (50 g),
- oliwa z oliwek — 1 łyżka (10 g),
- miód — pół łyżeczki (6 g),
- ocet balsamiczny — 1 łyżeczka (5 g),
- świeża mięta — kilka listków.
Sałatka z arbuzem i Halloumi — sposób przygotowania
1. Ser i miąższ arbuza pokroić w równą kostkę.
2. Całość wymieszać z sałatą.
3. Olej, posiekaną drobno miętę, ocet i miód wymieszać na gładki sos.
4. Dressingiem miętowym polać sałatkę.
Spodobał Ci się ten przepis? Takie i inne pyszne dania mogą znaleźć się w Twoim jadłospisie.
Układam diety odchudzające zarówno dla dzieci, jak i dorosłych, a także prowadzę terapie w chorobach!
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój, kontakt: TELEFON
Twój komentarz