Omlet biszkoptowy — tylko 250 kcal!
- jajka – 2 szt,
- mąka orkiszowa — 2 łyżeczki,
- maliny — garść,
- jogurt skyr — łyżka,
- oliwa z oliwek — łyżeczka,
- sól — szczypta.
Omlet biszkoptowy — sposób przygotowania
1. Oddzielić białka jaj od żółtek.
2. Białka ubić z solą na sztywną pianę.
3. Do masy dodać mąkę i żółtka, delikatnie wymieszać.
4. Na patelni rozgrzać olej i wlać ciasto. Smażyć kilka minut. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze minutę.
5. Całość posmarować jogurtem i dołożyć maliny.
Brzmi pysznie? Takie i inne słodkości znajdują się w rozpisywanych przeze mnie dietach.
Układam jadłospisy na odchudzanie zarówno dla dzieci, jak i dorosłych, a także prowadzę terapie w chorobach!
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój, kontakt: TELEFON
Twój komentarz