Domowy budyń czekoladowy z nektarynkami (test na nietolerancję pokarmową Żory)
Składniki:
- mleko owsiane (można użyć także krowiego) — 300 g,
- mąka owsiana (lub zmielone płatki owsiane) — 40 g,
- miód (ewentualnie inny słodzik) — 1 łyżeczka,
- kakao naturalne — 10 g,
- nektarynka — 80 g.
Testy na nietolerancje pokarmowe Żory, Jastrzębie-Zdrój
Domowy budyń czekoladowy — przygotowanie:
Dietetyk Żory radzi:
1. 2/3 mleka (200 g) wlać do garnka, dodać miód i kakao. Całość zagotować.
2. Pozostałą część mleka (100 g) wymieszać z mąką.Dietetyk Jastrzębie-Zdrój proponuje:
2. Wlać ją do gotującego się mleka i mieszać aż masa zgęstnieje. W razie potrzeby rozbić grudki trzepaczką.
3. Całość przelać do miski i ostudzić.
4. Na wierzchu ułożyć kawałki nektaryny. Dietetyk Żory relacjonuje, że jest pysznie.
Takie desery znajdziesz w tworzonych przeze mnie jadłospisach.
Już teraz umów się na wizytę — odchudzanie dzieci i dorosłych, a także diety w chorobach!
Dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój, kontakt: TELEFON
Twój komentarz