Michalina Gamoń
01 Czerw

Ekspresowe placki z marchewki

Placki z marchewki to znacznie mniej popularna kuzynka klasycznych i uwielbianych przez wszystkich placków ziemniaczanych. Czy warto przetestować ten przepis? Ależ oczywiście, że tak! :)

 

 

Ekspresowe placki z marchewki — składniki:

  • 1 jajko,
  • 1 marchewka (50 g),
  • mąka graham — 50 g,
  • jogurt naturalny 2% — 3 łyżki (75 g),
  • erytrol — 1 łyżka (8 g),
  • proszek do pieczenia — pół łyżeczki (2,5 g),
  • opcjonalnie cynamon.

 

Ekspresowe placki z marchewki — jak przygotować:
 

1. Marchewkę obrać ze skórki lub dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą. Zetrzeć na tarce.

2. Wszystkie składniki wymieszać na zwartą masę.

3. Niewielkie placuszki smażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu, aż do zarumieniania.

Twój komentarz




POKAŻ