Michalina Gamoń
24 Maj

Drożdżowe ślimaczki z rabarbarem — przepis na Thermomix!

Absolutnie pyszne danie, które kojarzy mi się z latem. Słodkie ciasto drożdżowe w połączeniu z kwaskowatym rabarbarem stanowią idealny duet!

 

Ślimaczki z rabarbarem — przepis na Thermomix!

 

Składniki potrzebne na ciasto drożdżowe:

  • mleko (nie z lodówki!) — 125 g mleka,
  • cukier — 50 g,
  • miękkie masło — 40 g,
  • mąka pszenna — 310 g,
  • świeże drożdże — 20 g,
  • żółtko — 1 szt,
  • sól — 1/4 łyżeczki. 

 

Nadzienie z rabarbaru — składniki

 

  • rabarbar — 250 g,
  • migdały — 40 g,
  • cukier — 60 g,
  • miękkie masło — 40 g,
  • mąka ziemniaczana — 10 g,
  • cynamon — do smaku,
  • mąka pszenna — do wyrabiania. 

 

Sposób przygotowania dostępny na Cookidoo. 

 

 

Układam diety odchudzające dla dzieci oraz dorosłych na Thermomixa, a także prowadzę terapie w chorobach! 

Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój, kontakt: TELEFON 

Twój komentarz




POKAŻ