Ślimaczki z rabarbarem — przepis na Thermomix!
Składniki potrzebne na ciasto drożdżowe:
- mleko (nie z lodówki!) — 125 g mleka,
- cukier — 50 g,
- miękkie masło — 40 g,
- mąka pszenna — 310 g,
- świeże drożdże — 20 g,
- żółtko — 1 szt,
- sól — 1/4 łyżeczki.
Nadzienie z rabarbaru — składniki
- rabarbar — 250 g,
- migdały — 40 g,
- cukier — 60 g,
- miękkie masło — 40 g,
- mąka ziemniaczana — 10 g,
- cynamon — do smaku,
- mąka pszenna — do wyrabiania.
Sposób przygotowania dostępny na Cookidoo.
Układam diety odchudzające dla dzieci oraz dorosłych na Thermomixa, a także prowadzę terapie w chorobach!
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój, kontakt: TELEFON
Twój komentarz