Im mniej owsianki w owsiance — tym lepiej! Przynajmniej dla mnie
Składniki:
- płatki owsiane — 4 łyżki (40 g),
- mleko 1,5% — pół szklanki (125 g),
- migdały w płatkach — łyżka (10 g),
- czekolada gorzka — dwie kostki (10 g),
- mieszanka mrożonych owoców leśnych — 70 g (garść).
Sposób przygotowania:
Płatki zalewam wrzątkiem około 1 cm powyżej ich poziomu. Przykrywam talerzem i zostawiam na kilka minut. Jak już zmiękną i napuchną odlewam wodę i dodaję ciepłe mleko. Mieszam całość. Na wierzch wsypuję mrożone owoce (nie rozmrażam ich) oraz posiekaną czekoladę i migdały. Sekundę po zrobieniu estetycznego zdjęcia wszystko mieszam — bo takie jest najpyszniejsze!
Smacznego
Podoba Ci się ten przepis? Te i inne pyszności znajdują się w tworzonych przeze mnie dietach.
Układam diety odchudzające dla dzieci oraz dorosłych, a także prowadzę terapie w chorobach!
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój, kontakt: TELEFON
Twój komentarz