Michalina Gamoń
20 Maj

Owsianka na wypasie!

Owsianka to niezawodna propozycja na śniadanie. Ja za taką formą nie przepadam, ale zdaję sobie sprawę z dobroczynnych właściwości płatków owsianych, więc przemycam je na śniadanie w postaci OWSIANKI NA WYPASIE!

Im mniej owsianki w owsiance — tym lepiej! Przynajmniej dla mnie smiley

Składniki:

  • płatki owsiane — 4 łyżki (40 g),
  • mleko 1,5% — pół szklanki (125 g),
  • migdały w płatkach — łyżka (10 g),
  • czekolada gorzka — dwie kostki (10 g),
  • mieszanka mrożonych owoców leśnych — 70 g (garść).

 

Sposób przygotowania: 

Płatki zalewam wrzątkiem około 1 cm powyżej ich poziomu. Przykrywam talerzem i zostawiam na kilka minut. Jak już zmiękną i napuchną odlewam wodę i dodaję ciepłe mleko. Mieszam całość. Na wierzch wsypuję mrożone owoce (nie rozmrażam ich) oraz posiekaną czekoladę i migdały. Sekundę po zrobieniu estetycznego zdjęcia wszystko mieszam — bo takie jest najpyszniejsze!

Smacznego heart

 

 

Podoba Ci się ten przepis? Te i inne pyszności znajdują się w tworzonych przeze mnie dietach. 

Układam diety odchudzające dla dzieci oraz dorosłych, a także prowadzę terapie w chorobach! 

Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój, kontakt: TELEFON 

Twój komentarz




POKAŻ