Michalina Gamoń
01 Maj

Owsianka ze świątecznymi pozostałościami

Czy Wy też na święta dostajecie tonę różnych cukierków? Jak je zjeść, żeby było zdrowo, a jednocześnie by nie przesadzić z ilością? Ja stosuje je jako dodatek do śniadań na słodko. 

 

Składniki:

  • płatki owsiane — 4 łyżki (40 g),
  • mleko 1,5% — pół szklanki (125 g),
  • migdały w płatkach — łyżka (10 g),
  • czekoladki marcepanowe — dwie sztuki (20 g),
  • borówki — 50 g (garść),
  • jagody goi — 5 g (łyżeczka).

 

Sposób przygotowania: 

Płatki gotuję na mleku. Dosyć długo (około 15-20 min), ale za to na minimalnym ogniu. Dodaję suszone jagody goi. Mieszam całość. Na wierzch wsypuję owoce oraz posiekane czekoladki i migdały.

Smacznego heart

 

Podoba Ci się ten przepis? Te i inne pyszności znajdują się w tworzonych przeze mnie dietach. 

Układam diety odchudzające dla dzieci oraz dorosłych, a także prowadzę terapie w chorobach! 

Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój, kontakt: TELEFON 

Twój komentarz




POKAŻ