Składniki:
- płatki owsiane — 4 łyżki (40 g),
- mleko 1,5% — pół szklanki (125 g),
- migdały w płatkach — łyżka (10 g),
- czekoladki marcepanowe — dwie sztuki (20 g),
- borówki — 50 g (garść),
- jagody goi — 5 g (łyżeczka).
Sposób przygotowania:
Płatki gotuję na mleku. Dosyć długo (około 15-20 min), ale za to na minimalnym ogniu. Dodaję suszone jagody goi. Mieszam całość. Na wierzch wsypuję owoce oraz posiekane czekoladki i migdały.
Smacznego
Podoba Ci się ten przepis? Te i inne pyszności znajdują się w tworzonych przeze mnie dietach.
Układam diety odchudzające dla dzieci oraz dorosłych, a także prowadzę terapie w chorobach!
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój, kontakt: TELEFON
Twój komentarz