Makaron z tiktoka — składniki:
- ser feta — kostka,
- pomidorki koktajlowe — cała gałązka,
- czosnek — 5 ząbków,
- makaron — porcja 80 g,
- bazylia suszona — łyżeczka,
- oliwa z oliwek — 2 łyżki (20 g).
Makaron z tiktoka — sposób przygotowania
1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
2. Na środek naczynia żaroodpornego włożyć kostkę sera feta, dookoła ułożyć pomidorki koktajlowe i obrane ząbki czosnku.
3. Całość posypać bazylią i polać oliwą z oliwek.
4. Całość wstawić na około 20 minut do piekarnika.
5. W międzyczasie ugotować makaron spaghetti al dente.
6. Wyciągnąć naczynie żaroodporne i całość rozgnieść widelcem. Połączyć z ugotowanym makaronem.
PYSZNE
Twój komentarz