Michalina Gamoń
29 Marz

Wege majonez z awokado

Wielkanocne przepisy nie mogą się obejść bez awokado. Specyficzny, maślany posmak tego zielonego owocu sprawia, że doskonale sprawdza się jako roślinna alternatywa dla majonezu. 

Majonez z awokado — składniki:

  • awokado — 1 szt (140g),
  • cytryna — pół sztuki (35g),
  • musztarda — 1 łyżeczka (10g),
  • oliwa z oliwek — 2 łyżki (20g),
  • czosnek — 1 ząbek (4g).

Majonez z awokado— sposób przygotowania:

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i obrać ze skóry. Miękki miąższ pokroić i wrzucić do misy blendera. Dodać sok z cytryny, czosnek, musztardę i oliwę. Całość doprawić solą i pieprzem. Zmiksować na gładką i jednolitą masę. 

 

Przepis pochodzi z ebooka, który jest darmowy i pobrać go można TUTAJ

Twój komentarz




POKAŻ