Michalina Gamoń
18 Luty

Grillowany ser halloumi z kaszą i warzywami

Dziś greckie smaki! Chociaż szczerze, ja wolę naszego, zakopiańskiego oscypka. Chociaż ser halloumi jest tylko nieznacznie niżej. W jaki sposób wyczarować szybki obiad? 

Składniki:

  • kostka sera halloumi,
  • mieszanka kasz — u mnie pęczak, gryczana i komosa ryżowa, chociaż tak naprawdę nie ma to większego znaczenia,
  • ogórki kiszone,
  • resztka buraków z poprzedniego dnia.

Sposób przygotowania:

Ogórki kroję w plasterki, odrobinę wody z ogórków łączę z oliwą z oliwek i mieszam całość. Buraczki trę na drobnych oczkach i doprawiam solą i pieprzem. Kaszę gotuję na sypko. Na koniec czas na grillowanie sera. Ja korzystam z grilla elektrycznego, na którym dosłownie na 2 minuty kładę ser. Gdy zaczyna skwierczeć zdejmuję i obiad gotowy! Ekstremalnie szybko, a co najważniejsze — smacznie!

Twój komentarz




POKAŻ