Fit pączki serowe — składniki:
- mąka pszenna typ 1850 (200g — jedna szklanka),
- twaróg półtłusty (250g — 1 kostka),
- 1 jajko,
- 3 łyżki ksylitolu, erytrolu lub stewii,
- proszek do pieczenia — 1 łyżeczka,
- marmolada różana — 8 łyżeczek.
Fit pączki przepis i sposób przygotowania:
1. Jajko wraz z twarogiem i słodzikiem dokładnie zmiksować za pomocą miksera. Następnie dodać przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. W kolejnym kroku należy zagnieść ręcznie ciasto.
2. Ciasto pokroić na osiem, mniej więcej równych, części. Na środek wyłożyć marmoladę, a następnie dokładnie skleić. Uformować kształt pączka.
3. Kiedy wszystkie kuleczki są gotowe, kłaść pączki na blaszcee wyłożonej papierem do pieczenia. Koniecznie trzeba pamiętać, by zachować spore odstępy, bo ciasto urośnie.
4. Całość piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni.
5. Wyjąć i posypać pudrem z ksylitolu.
I tyle! Fit pączki twarogowe gotowe
Twój komentarz