Michalina Gamoń
01 Luty

Makaron spaghetti z potrawką z indyka

Kolejny raz przychodzę z ekspresowym przepisem na pyszny obiad. Szczególnie spodoba się fajnom papryki! 

Składniki:

  • 3 papryki: żółta, czerwona, zielona,
  • 1 cebula,
  • 50 g makarony spaghetti (lub innego — to nie ma znaczenia),
  • 10 g oliwy z oliwek.

 

Sposób przygotowania:

Cebulę i wszystkie papryki kroimy w paski. Podduszamy na wodzie z dodatkiem oliwy. Dorzucamy indyka pokrojonego w niewielką kostkę. Zakrywamy przykrywką i dusimy całość na wolnym ogniu. Na koniec doprawiamy solą, pieprzą i odrobiną czosnku granulowanego. Nic więcej nie jest potrzebne, bo papryka odda cały aromat. Na koniec zdejmujemy pokrywkę i redukujemy ilość sosu. Dodajemy ugotowany makaron i już! Mega paprykowa potrawka gotowa do jedzenia!

Twój komentarz




POKAŻ