Michalina Gamoń
03 Gru

Sałatka jarzynowa z brokułem

Sałatka jarzynowa to królowa polskich stołów. Zapraszam na małą wariację klasycznego przepisu. 

 

Sałatka jarzynowa z brokułem — składniki

 

  • Brokuły 50 g (pół porcji)
  • Cebula 25 g (pół małej sztuki)
  • Groszek zielony konserwowy 30 g (2 łyżki)
  • Jogurt naturalny 75 g (3 łyżki)
  • Kukurydza konserwowa 30 g (2 łyżki)
  • Majonez z olejem rzepakowym 10 g (1 łyżeczka)
  • Marchew 50 g (1 sztuka)
  • Pietruszka, liście 2 g (1 łyżeczka)
  • Pietruszka - korzeń 40 g (1 sztuka)
  • Seler korzeniowy 60 g (1 plaster)
  • Ziemniaki 100 g (1 średnia sztuka)


Sałatka jarzynowa z brokułem — sposób przygotowania


1. Brokuła ugotować. Ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera ugotować przed obraniem.

2. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.

3. Dodać brokuła pokrojonego na mniejsze kawałki.

4. Dodać pozostałe składniki, doprawić
i wymieszać. 

 

Jeśli chcesz, żeby podobne przepisy znalazły się w Twoim jadłospisie, umów konsultację dietetyczną. 

Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także diety w chorobach. 

Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój  kontakt: TELEFON

Twój komentarz




POKAŻ