Jabłka pod owsianą kruszonką — składniki
- Cynamon 3 g (1 łyżeczka)
- Jabłko 300 g (1 duża sztuka)
- Masło 20 g (4 łyżeczki)
- Miód 25 g (1 łyżka)
- Płatki owsiane 50 g (5 łyżek)
Jabłka pod owsianą kruszonką — sposób przygotowania
1. Owoce umyć, usunąć niejadalne części i pokroić na kawałki, przełożyć do żaroodpornego naczynia.
2. Płatki rozdrobnić w malakserze, wymieszać z miodem i masłem, posypać gotową kruszonką owoce.
3. Zapiekać około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni.
Smacznego!
Jeśli chcesz, żeby podobne przepisy znalazły się w Twoim jadłospisie, umów konsultację dietetyczną.
Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także diety w chorobach.
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój kontakt: TELEFON
Twój komentarz