Michalina Gamoń
02 Gru

Jabłka pod owsianą kruszonką

Pyszny i rozgrzewający pomysł na świąteczny deser, czyli jabłka pod owsianą kruszonką! Zapraszam

 

Jabłka pod owsianą kruszonką — składniki

  • Cynamon 3 g (1 łyżeczka)
  • Jabłko 300 g (1 duża sztuka)
  • Masło 20 g (4 łyżeczki)
  • Miód 25 g (1 łyżka)
  • Płatki owsiane 50 g (5 łyżek)


Jabłka pod owsianą kruszonką — sposób przygotowania


1. Owoce umyć, usunąć niejadalne części i pokroić na kawałki, przełożyć do żaroodpornego naczynia.
2. Płatki rozdrobnić w malakserze, wymieszać z miodem i masłem, posypać gotową kruszonką owoce.
3. Zapiekać około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni.

 

Smacznego!

 

Jeśli chcesz, żeby podobne przepisy znalazły się w Twoim jadłospisie, umów konsultację dietetyczną. 

Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także diety w chorobach. 

Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój  kontakt: TELEFON

Twój komentarz




POKAŻ