Michalina Gamoń
13 Gru

Śledzie z cebulką w oleju lnianym

Świątecznych przepisów ciąg dalszy. Tym razem śledzie z cebulką. 

 

Śledzie z cebulką w oleju lnianym — składniki

  • Cebula 25 g (pół małej sztuki)
  • Liść laurowy 2 g (2 liście)
  • Ocet winny 3 g (1 łyżeczka)
  • Olej lniany 20 g (2 łyżki)
  • Sok z cytryny 3 g (1 łyżeczka)
  • Śledź solony 120 g (1 sztuka)
  • Ziele angielskie 2 g (1 szczypta)


Śledzie z cebulką w oleju lnianym — sposób przygotowania


1. Śledzie namoczyć w zimnej wodzie (minimum 3 godziny).
2. Opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
3. Cebulę posiekać, wymieszać z octem, cytryną, doprawić solą i pieprzem.

4. Wymieszać z kawałkami śledzia w słoiczku lub na małym półmisku, dodać
przyprawy i zalać olejem.

5. Przykryć i odstawić najlepiej nawet na 2-3 dni.

 

Jeśli chcesz, żeby podobne przepisy znalazły się w Twoim jadłospisie, umów konsultację dietetyczną. 

Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także diety w chorobach. 

Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój  kontakt: TELEFON

Twój komentarz




POKAŻ