Śledzie z cebulką w oleju lnianym — składniki
- Cebula 25 g (pół małej sztuki)
- Liść laurowy 2 g (2 liście)
- Ocet winny 3 g (1 łyżeczka)
- Olej lniany 20 g (2 łyżki)
- Sok z cytryny 3 g (1 łyżeczka)
- Śledź solony 120 g (1 sztuka)
- Ziele angielskie 2 g (1 szczypta)
Śledzie z cebulką w oleju lnianym — sposób przygotowania
1. Śledzie namoczyć w zimnej wodzie (minimum 3 godziny).
2. Opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
3. Cebulę posiekać, wymieszać z octem, cytryną, doprawić solą i pieprzem.
4. Wymieszać z kawałkami śledzia w słoiczku lub na małym półmisku, dodać
przyprawy i zalać olejem.
5. Przykryć i odstawić najlepiej nawet na 2-3 dni.
Jeśli chcesz, żeby podobne przepisy znalazły się w Twoim jadłospisie, umów konsultację dietetyczną.
Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także diety w chorobach.
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój kontakt: TELEFON
Twój komentarz