Azjatycki makaron rozmaitości — składniki
- makaron ryżowy — porcja (100 g),
- mix papryk — czerwona, żółta i zielona (łącznie 130 g),
- olej rzepakowy — 1 łyżka (10 g),
- groszek cukrowy — garść (50 g),
- pasta curry — łyżka (25 g),
- mleko kokosowe (gęsta część) — pół szklanki (140 g),
- limonka lub cytryna — sok (10 g) i starta skórka,
- sos sojowy — łyżka (15 g),
- sezam — łyżeczka (5 g).
Azjatycki makaron rozmaitości — jak przygotować?
1. Makaron ryżowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.
2. Papryki pokroić w paski i poddusić na oleju. Po kilku minutach dodać groszek cukrowy.
3. Jak warzywa puszczą soki dodać pastę curry.
4. Poddusić całość i zalać mleczkiem kokosowym i sosem sojowym.
5. Gotować przez 5 minut.
6. Całość skropić sokiem z limonki i udekorować startą skórką.
7. Wymieszać z makaronem i posypać sezamem.
Smacznego!
Jeśli potrzebujesz indywidualnie skomponowanej diety, zgodnej z Twoimi smakami, umów się na konsultację dietetyczną.
Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także jadłospisy w chorobach.
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój kontakt: TELEFON
Twój komentarz