Michalina Gamoń
21 Paź

Jesienna sałatka z serem i figami

Kolejny jesienny przepis, który koniecznie musisz przetestować.

 

Figi to idealny składnik jesiennej sałatki, nawet dla tych, którzy nie lubią owocowo-warzywnych połączeń. 

Sałatka z figami — składniki

  • mix sałat — 2 garści (50 g),
  • figi — 2 szt (140 g),
  • ser Halloumi (może być też mozzarella) — porcja (50 g),
  • oliwa z oliwek — łyżka (10 g),
  • miód — łyżeczka (12 g),
  • musztarda — łyżeczka (5 g).

 

Sałatka z figami — sposób przygotowania

1. Sałatę dokładnie umyć i osuszyć. Następnie rozłożyć ją na talerzu i na wierzch dodać ser pokrojony w kostkę.

2. Figi obrać, pokroić w ósemki i rozłożyć na sałatce.

3. Przygotować dressing: olej wymieszać z musztardą i miodem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę. 

 

Jeśli potrzebujesz indywidualnie skomponowanej diety, zgodnej z Twoimi smakami, umów się na konsultację dietetyczną. 

Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także jadłospisy w chorobach. 

Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój  kontakt: TELEFON

Twój komentarz




POKAŻ