Figi to idealny składnik jesiennej sałatki, nawet dla tych, którzy nie lubią owocowo-warzywnych połączeń.
Sałatka z figami — składniki
- mix sałat — 2 garści (50 g),
- figi — 2 szt (140 g),
- ser Halloumi (może być też mozzarella) — porcja (50 g),
- oliwa z oliwek — łyżka (10 g),
- miód — łyżeczka (12 g),
- musztarda — łyżeczka (5 g).
Sałatka z figami — sposób przygotowania
1. Sałatę dokładnie umyć i osuszyć. Następnie rozłożyć ją na talerzu i na wierzch dodać ser pokrojony w kostkę.
2. Figi obrać, pokroić w ósemki i rozłożyć na sałatce.
3. Przygotować dressing: olej wymieszać z musztardą i miodem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę.
Jeśli potrzebujesz indywidualnie skomponowanej diety, zgodnej z Twoimi smakami, umów się na konsultację dietetyczną.
Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także jadłospisy w chorobach.
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój kontakt: TELEFON
Twój komentarz