Michalina Gamoń
19 Paź

Śródziemnomorska tortilla z pesto z bazylii

Szybki i banalny w wykonaniu przepis na pełnowartościowe drugie śniadanie? Ależ bardzo proszę!

 

Tortilla z pesto z bazylii, mozzarellą i oliwkami  — smakuje jeszcze lepiej niż wygląda

Co będzie potrzebne do przygotowania? W zasadzie w placek można włożyć wszystko, na co ma się ochotę w danej chwili. Moim ulubionym połączeniem jest bazyliowe pesto, mozzarella, łosoś i oliwki. Smaki śródziemnomorskie górą! heart

 

Przepis na 1 porcję:

  • placek tortilli — 1 szt.,
  • pesto z bazylii — 1 łyżka (25 g),
  • pomidorki koktajlowe — 5 szt. (100 g),
  • oliwki — 10 szt.,
  • mozzarella light — mini kulki — 3 szt.,
  • łosoś wędzony — 1 plaster (20 g).

 

Tortilla z pesto z bazylii, mozzarellą i oliwkami  — jak zrobić?

Placek posmarować cienko pesto z bazylii. Poukładać pokrojone na plasterki składniki, tak by leżały dosyć płasko — wtedy łatwiej się zawija. I gotowe! Można podgrzać w grillu do panini albo na suchej patelni. Będzie jeszcze lepsze. 

 

Smacznego! 

 

 

Jeśli potrzebujesz indywidualnie skomponowanej diety, zgodnej z Twoimi smakami, umów się na konsultację dietetyczną. 

Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także jadłospisy w chorobach. 

Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój  kontakt: TELEFON

Twój komentarz




POKAŻ