Tortilla z pesto z bazylii, mozzarellą i oliwkami — smakuje jeszcze lepiej niż wygląda
Co będzie potrzebne do przygotowania? W zasadzie w placek można włożyć wszystko, na co ma się ochotę w danej chwili. Moim ulubionym połączeniem jest bazyliowe pesto, mozzarella, łosoś i oliwki. Smaki śródziemnomorskie górą!
Przepis na 1 porcję:
- placek tortilli — 1 szt.,
- pesto z bazylii — 1 łyżka (25 g),
- pomidorki koktajlowe — 5 szt. (100 g),
- oliwki — 10 szt.,
- mozzarella light — mini kulki — 3 szt.,
- łosoś wędzony — 1 plaster (20 g).
Tortilla z pesto z bazylii, mozzarellą i oliwkami — jak zrobić?
Placek posmarować cienko pesto z bazylii. Poukładać pokrojone na plasterki składniki, tak by leżały dosyć płasko — wtedy łatwiej się zawija. I gotowe! Można podgrzać w grillu do panini albo na suchej patelni. Będzie jeszcze lepsze.
Smacznego!
Jeśli potrzebujesz indywidualnie skomponowanej diety, zgodnej z Twoimi smakami, umów się na konsultację dietetyczną.
Odchudzam dzieci i dorosłych, rozpisuję także jadłospisy w chorobach.
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój kontakt: TELEFON
Twój komentarz