Michalina Gamoń
06 Sty

Kokosowy chia pudding

Kto nie lubi tych malutkich kuleczek? Chia pudding to zdecydowany hit ostatnich lat. Sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i przekąskę w ciągu dnia. Mleko kokosowe idealnie komponuje się z nasionkami i wszelkimi owocami. Wystarczy dokładnie wymieszać i schłodzić. I gotowe!

Składniki

  • 3 łyżki nasion chia — 15 g
  • 1 łyżeczka miodu — 12 g
  • mleczko kokosowe — 150 g
  • maliny i truskawki — 100g 
  • 1 łyżeczka soku z cytryny — 5 g

Sposób przygotowania

Maliny i truskawki miksujemy z dodatkiem soku z cytryny. Nasiona chia dokładnie mieszamy z mlekiem kokosowym i miodem. Wstawiamy do lodówki. Po 15 minutach znowu mieszamy. Czynność powtarzamy 2-3 razy. Po godzinie przekąska jest gotowa do jedzenia. Chia pudding można także zostawić na całą noc. Przed zjedzeniem na wierzch wylewamy owocowy mus.

 

Twój komentarz




POKAŻ