Ostatnio testuję szybkie kasze. Czyli mieszanki różnych zbóż, które są wstępnie obrobione termicznie i wystaczy kilkadziesiąt sekund na patelni, by były gotowe do jedzenia. Dla zabieganych osób rozwiązanie idealne! Na pewno sprawdzi się też u początkujących dietowiczów
Składniki na dwie porcje:
- filet z mintaja 250 g — 1 szt
- mieszanka komosa ryżowa i kasza bulgur — 1 opakowanie
- ogórki kiszone 100g — 2 szt
- sok z ogórków kiszonych 10 g — 1 łyżka
- oliwa z oliwek 10 g + 5 g — 1,5 łyżki
- natka pietruszki 10 g— łyżka
Sposób wykonania:
Filet obsmażam na oliwie dosłownie kilka sekund z każdej strony, a potem gotuję na parze. Ryba bardzo szybko jest gotowa, dlatego warto cały czas pilnować żeby się nie spaliła i była delikatna i soczysta. Ogórki kiszone kroję na plasterki, a następnie łączę z oliwą i sokiem z kiszonek. Kaszę bulgur gotuję z dodatkiem kilku łyżek wody (na tej samej patelni, na której podsmażałam rybę). 10 minut — i gotowe! Smacznego
Twój komentarz