Przed Państwem... Buritto z sosem do spaghetti!
Sos do spaghettijest u mnie banalny:
- Mięso z piersi indyka (mielone)
- Puszka pomidorów (400g) albo tyle samo świeżych (w sezonie oczywiście )
- Cebula 1 szt (50g)
- Oliwa z oliwek 1,5 łyżki (15 g)
- Zioła prowansalskie łyżeczka (5 g)
- Kapary 1 łyżka (15 g)
Na oliwie podsmażam cebulę, jak mam to dodaje także czosnek. Na to ląduje mięso, podlewam lekko wodą, duszę całość. Dodaje pomidory, jeśli kolor jest zbyt mało intensywny dodaję też koncentratu pomidorowego. Na koniec dodaję kapary. Całość duszę na minimalnym ogniu. Dosyć długo. Doprawiam i... GOTOWE!
Jeśli na drugi dzień zostaje mi sosu, to zawijam go w placek tortilli i mam gotowy następny obiad. Albo lunch w pracy
MNIAM
Twój komentarz