Michalina Gamoń
27 List

Puszysty omlet białkowy

Lubisz szybkie posiłki? Przedstawiam omlet idealny! Wyrośnięty, puszysty, miękki... Stworzony do lunch boxa, do szkoły, na uczelnię. Zrobisz go w 5 minut!

Składniki:

  • 2 jajka
  • miarka odżywki białkowej
  • kakao 1/2 łyżeczki
  • na wierzch: domowe powidła wiśniowe

 

Sposób wykonania:

1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę (najlepiej zrobić test miski nad głową wink)

2. Do ubitych białek dodać odżywkę białkową, delikatnie wymieszać.

3. W międzyczasie rozgrzać patelnię teflonową.

4. Do białkowej masy dodać kakao i żółtka i bardzo delikatnie wymieszac na puszystą konsystencję.

5. Przelać na patelnię, przykryć pokrywką.

6. Smażyć ok 2 minuty, przewrócić na druga stronę na następne kilkadziesiąt sekund. 

7. Nic nie przywiera, pięknie wyrasta... SMACZNEGO heart

Twój komentarz




POKAŻ