Michalina Gamoń
13 Wrze

Śródziemnomorski obiad w 15 minut

Czy to ryba z frytkami? Nic bardziej mylnego — fasolka szparagowa poleca się jako dodatek do dań. 

 

Łosoś z bazyliowym pesto i fasolką szparagową — składniki na dwie porcje

 

✅ łosoś — 250 g,

✅fasolka szparagowa — 2 garści,

✅pomidorki koktajlowe — 250 g,

✅ pesto z bazylii (np. te z Lidla) — 1/3 słoika,

✅ oliwa z oliwek — łyżka (10 g),

✅ sól i pieprz (do smaku).

 

Łosoś z bazyliowym pesto i fasolką szparagową — sposób przygotowania

1. Fasolkę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (a nawet lepiej i wygodniej byłoby w naczyniu żaroodpornym). Lekko ją posolić i dodać pieprzu ziołowego.

2. Na fasolkę położyć kawałek ryby i posmarować ją z wierzchu pesto z bazylii (można zrobić je samodzielnie lub kupić gotowe we wszystkich popularnych marketach).

3. Całość obłożyć pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół.

4. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i danie piec 15 minut.

 

Smacznego❤️

 

 

 

 

 

 

 

Te i inne dania mogą znaleźć się w Twojej diecie. Odchudzam dzieci i dorosłych, prowadzę także w chorobach. 

Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój  kontakt: TELEFON

 

Twój komentarz




POKAŻ