Łosoś z bazyliowym pesto i fasolką szparagową — składniki na dwie porcje
łosoś — 250 g,
fasolka szparagowa — 2 garści,
pomidorki koktajlowe — 250 g,
pesto z bazylii (np. te z Lidla) — 1/3 słoika,
oliwa z oliwek — łyżka (10 g),
sól i pieprz (do smaku).
Łosoś z bazyliowym pesto i fasolką szparagową — sposób przygotowania
1. Fasolkę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (a nawet lepiej i wygodniej byłoby w naczyniu żaroodpornym). Lekko ją posolić i dodać pieprzu ziołowego.
2. Na fasolkę położyć kawałek ryby i posmarować ją z wierzchu pesto z bazylii (można zrobić je samodzielnie lub kupić gotowe we wszystkich popularnych marketach).
3. Całość obłożyć pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół.
4. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i danie piec 15 minut.
Smacznego
Te i inne dania mogą znaleźć się w Twojej diecie. Odchudzam dzieci i dorosłych, prowadzę także w chorobach.
Umów się na wizytę — dietetyk Żory, Jastrzębie-Zdrój kontakt: TELEFON
Twój komentarz